Schrijf mee!
« »

Eten & drinken, Fictie, Maatschappij, Mensen, Natuur

Lekker en gezond

16 oktober 2019 | 120w | Han Maas | 0 |

Het eerste wat ik doe is toch even naar de binnenkant kijken. Ja, mooi rood. Een hoge haring, niet te klein maar ook zeker niet te groot. Stevig en toch mals. Zilt, je proeft de zee.
‘Doe nog maar twee met staart om mee te nemen,’ zeg ik tegen mijn vaste Volendammer vishandel. Geen haring zwemt er meer in het IJsselmeer, maar ze hebben een goede leverancier die de haring traag laat ontdooien, zodat het zilte zich met de smaak van de haring vermengt: zoute haring is zout.
Een gekoeld snijblok, haring gesneden waar je bij bent.
‘Uitjes en zuur erbij?’
‘Apart graag.’
– welke keuze heb ik voor microplastics?
‘Plastic tasje eromheen?’
‘Nee, bedankt hoor, het gaat zo wel mee.’

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Han Maas of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »