Schrijf mee!
« »

Cultuur, Eten & drinken, Maatschappij, Mensen

Gluren naar gluten

28 januari 2019 | 120w | Han Maas | 5 |

‘Meneer, mag ik u wat vragen?’
Het quinoa-typetje dat ik kriskras door de supermarkt zie lopen en minutieus iedere verpakking bestudeert, spreekt mij totaal niet aan – ze spreekt mij aan.
‘Natuurlijk,’ zeg ik.
‘Weet u waar de gierst ligt?’
‘Gierst? Jeetje, onze parkiet at dat vroeger. Probeert u de dierenwinkel.’
‘Glutenvrij, gezond voor hem’ – ze wijst naar haar lichtgevende zoontje.
‘Weet u hoeveel gluten u in uw karretje heeft?’
‘Ik zie niets, mevrouw.’

‘Eet hij bananen en chocola?’ vroeg “Oom” dokter ooit aan mijn moeder.
‘Niet veel chocola hoor,’ loog ze.
‘Het zijn galbulten.’
‘Dan stop ik daarmee,’ zei mijn moeder geschrokken.
‘Nee, geef hem gerust een banaantje en een stukje chocola, anders kan hij er later nooit meer tegen.’

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Han Maas of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

5 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »