Schrijf mee!
« »

Cultuur, Eten & drinken, Familie

Zondagmorgen

22 september 2013 | 120w | Sanne van Zijl | 7 |

Langzaam zie ik romig geel naar vosbruin kleuren. De belletjes verdwijnen en voorzichtig leg ik het kernelement van ons zondagsmaal, draadjesvlees, in de pan. Een welkome geur kruipt met een golf van nostalgie mijn neusgaten binnen. Associaties dansen in mijn hoofd, vechtend om voorrang: Wandelen met papa en de hond, schaatsen op de Maarssenveen, stoofpeertjes op de gaskachel, oma’s huisgemaakte appelcompote. Kruiden, aanbakken, afblussen, verhuizen van koekenpan naar stoofpot, laurier en kruidkoek erbij. Terwijl mijn mond waterig laat weten dat wachten tot ‘s avonds nog veel te lang duurt, begin ik met een grijns aan de appelcompote. De heerlijke aroma’s opnsnuivend sluit ik mijn ogen, wetend dat deze geuren op zondagmorgen de smaak van het avondmaal in alle opzichten overtreft.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Sanne van Zijl of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

7 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »