Schrijf mee!
« »

Column, Cultuur, Eten & drinken, Fictie, Maatschappij, Mensen

Boeren anno 2050

20 februari 2020 | 120w | Luc Verschuren | 8 |

Zoals tegenwoordig in de bouw complete gevels van nieuwe huizen in een fabriekshal gemetseld worden, wordt straks groente enkel nog onder de paarse groeilamp geteeld. Vanuit een gecontroleerde ruimte waar luchtbehandeling en vochtregulatie standaard zijn. De agrariërs van de toekomst volgen het voorbeeld van historische veeboeren en telen voortaan alles binnenshuis. Een boerderij wordt een zeldzaamheid en verdwijnt in de geschiedenisbestanden. In foodhallen ligt de miniem gecontroleerde oogst in -compleet klimaatneutrale- statiegeldverpakkingen tentoongespreid. Samen met de volledig plantaardig gekweekte hamburger en geheel ziektevrije aardappels, een uiterst verantwoorde hedendaagse maaltijd. Een boerenkiel die je tijdens carnaval zou willen dragen roept op tot massaal verzet. Het herinnert iedereen onherroepelijk aan de gevreesde Thunbergtax die thans op elke vorm van consumptie wordt geheven.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Luc Verschuren of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

16 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »