Schrijf mee!
« »

Eten & drinken, Fictie, Mensen

Culinaire Carnivoren

16 juni 2013 | 120w | G.J. van Gisteren | 14 |

Zijn verfijnde smaakpalet wordt niet teleurgesteld. De groenten zijn al dente en knisperen tussen zijn kiezen. Het roze vlees is net gaar en de bouillon is lekker pittig. Gulzig slurpt hij het laatste restje uit de kom.
“Hoe was de soep?”
“Mijn complimenten, fantastisch!”
“Bedankt. Maak jij het tussengerecht?”
Aarzelend legt hij zijn pink op het blok. Met zijn ogen dicht plaatst hij het lemmet tegen zijn pinkgewricht. Hij drukt hard. Knerpend snijdt het mes door bloedvaten, pezen en bot. Snel drukt hij een doek tegen de wond en stelpt het bloeden.
Goedkeurend bekijkt zijn collega chef-kok de afgesneden vinger: “Precies genoeg voor twee amuses.”
“Snij jij vast sjalotjes?”
“Doe ik. Zullen we milt in rode wijnsaus als hoofdgerecht klaarmaken?”

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van G.J. van Gisteren of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

9 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »