In Nederland is het gebruikelijk dat je hoofdletters gebruikt daar waar het moet en dat een punt gebruikt wordt om ergens een eind aan te maken zoals bijvoorbeeld een zin. In veel gevallen is een punt zinloos. Ook als je geen punt gebruikt eindigt alles een keer. Met een punt kan je de lezer dwingen om even te stoppen. Als je dat als schrijver tenminste wil. Een komma is een overbodig leesteken. De komma is achterhaald als bruikbaar en nuttig. Het zijn ouderwetse in hokjes opgesloten schrijfgeesten die een komma belangrijk vinden. Wie een komma gebruikt is een luie schrijver. Een kommaneuker is iemand die onnodig lang op een reeds gemaakt punt zuigt. Zij zijn kommamisbruikers en lijden aan schrijversdeformatie.
Volslagen nonsens, of een geslaagde poging tot exercities in drogredeneringen?
Een komma is een teken van eeuwig leven, hallelujah, want na de komma komt altijd nog wat. Bij een punt moet je dat nog maar afwachten.
@BobdeVisser, ik denk, voornamelijk, dat het nonsens zijn. Ik weet niet wat drogredenen zijn, een kans op een geslaagde exercitie is derhalve uitermate gering.
@FonsWijers,denk je,
Over drogredenen kan ik een aantal uren lesgeven. Samengevat: onjuiste redegevingen die leiden tot onjuiste conclusies.
@Curacau: ‘dat het nonsens zijn’, zou ik schrijven als: ‘dat het nonsens is’. Het woord ‘nonsens’ is geen meervoud. Je hebt niet één nonsen en twee nonsens. Nonsens is gelijk aan onzin. Als je dat substitueer krijg je: ‘dat het onzin is’, even los van mijn mening dat het geen onzin was.
Informele drogredenen zijn drogredenen waarbij de conclusie bereikt wordt door een onjuist gebruik van woorden. Dat lijkt dus sprekend op debatteren in de politiek.
Dan kan een conclusie zijn dat alle beslissingen genomen door de regering rusten op formele drogredenen.
@FonsWijers, “één nonsen en twee nonsens”
Dankjewel, dat is humor.
Ik wacht nog even op @InekeWolf voor ik je echt gelijk geef. Zouden twee nonsens twee verschillende vormen van wartaal kunnen zijn?
Met het oog op de komma heb ik een stuk op het forum geschreven.
@Fons en andere onwetenden: Er zijn in het Nederlands woorden die louter een meervoudsvorm kennen. Naast nonsens zijn daar hersenen, personalia en onkosten ook voorbeelden van. Zij worden vervoegd volgens de regels der Nederlandse taal, dus zijn het nonsens. “Het is nonsens” is dus foutief.
Etymologisch komt nonsens waarschijnlijk van het Engelse non-sense.
@Bob: niet mee eens (zie online encyclopedie), althans in dit geval. Combinatie met ‘zijn’ is wel mogelijk, bv: “Deze argumenten zijn nonsens”, maar je kunt ook zeggen: “Deze argumentatie is nonsens”. Het werkwoord slaat niet op ‘nonsens’, maar op het voorafgaande.
Ik koppel het onderwerp nonsens niet aan een persoonsvorm in mijn reactie.