‘Hé, Afra, met mij. Ik zou nog bellen voor het recept van die dressing.’
‘Je bedoelt die honing-tijm-mò-‘
‘Ja, die.’
‘Ach meid, dat is zo simpel. Als basis gebruik je yoghurt en dat maak je op smaak -‘
‘Wat voor yoghurt? Griekse, Bulgaarse, magere, halfvolle, volle?’
‘Doe maar Griekse yoghurt. Die maak je dan op smaak met honing, tijm en mos-‘
‘Hohoho, niet zo snel. Klaver-, alpenweide-, acaciahoning?’
‘Net wat je in huis hebt.’
‘Klaverhoning dacht ik.’
‘Prima. Nog wat tijm en most-‘
‘Gedroogde tijm of verse?’
‘Vers als je hebt en anders gedroogd. En dan nog moste-‘
‘Franse, Zaanse, Groningse?’
‘Ik gebruik altijd Franse moster-‘
‘Shit. Wat stom. Bram lust het helemaal niet. Kan het ook zonder?’
‘Zonder wat?’
‘Mosterd.’
Beste Text Lab, welkom op 120w! We vinden het leuk dat je meeschrijft op onze site! Als je vragen of opmerkingen hebt horen we het graag, bijvoorbeeld op ons schrijversforum. En vergeet niet dat je altijd in gesprek kunt gaan met je collegaschrijvers via de reactiepanelen.
Groeten en veel 120 woorden lees- en schrijfplezier gewenst!
De 120w-redactie