Schrijf mee!
« »

Eten & drinken, Familie

Zuur vlees

31 augustus 2011 | 120w | Lian | 0 |

De roomboter smolt in de zwarte, geĆ«mailleerde pan. De geelachtige brij kleurde langzaam bruin en zwart. De rook trok in haar getoupeerde haardos, het parfum van een keukenprinses. Gauw pakte ze de homp rundvlees en legde het in de pan. De spetters vet knalden over haar fornuis. Om dit bruisende tafereel naar een hoogtepunt te brengen ging er nog eens een liter azijn bij. Ze deed de deksel op de pan en over drie uur zou er een heerlijke stoofschotel ‘zoer vleisch’ op tafel staan, hoopte ze. Een verrassing voor haar kersverse echtgenoot.
Het juiste recept wist ze niet, in 1954 was er geen computer om recepten te googlen.
Toen moest je goochelen met kennis, fantasie en een snufje liefde.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Lian of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

2 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »