Schrijf mee!
« »

Eten & drinken, Studie & werk

Organische chemie

20 november 2014 | 120w | Frank | 6 |

“Allylisothiocyanaat.”
“Sorry, ally-wat?”
“Wat voor biomedicus ben jij? Je weet wel, allylisothiocyanaat. Een glucosinolaat.”
“Hmm?”
“Wordt er bij die opleiding van jou dan helemaal geen aandacht meer besteed aan organische chemie?”
“Blijkbaar niet, maar laat dat je vooral niet tegenhouden. Je stond net op het punt een lunchcollege te geven.”
“Oh? Ik dacht dat we het over de tekortkomingen van jouw academische opleiding hadden… Oh ja! Allylisothiocyanaat is dus een van die venijnige stofjes die vrij komen als sommige planten beschadigen…”
“Goh, natuurlijk pesticide, interessant. Maar waarom vertel je me dit nú?”
“… bijvoorbeeld als er op bladeren of zaadjes gekauwd wordt. Of als je ze vermaalt. Je mosterd.”
“Wat?”
“Mosterd. Ik had het over de mosterd op je gehaktbal.”

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Frank of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

2 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »