Prachtig! Zowel kleur als structuur. Het ‘lijf’ van de rodekool bestaat uit bladeren die op schubben lijken. De buitenste snijd ik wel weg, die worden nooit gaar. Het mes doet verder piepend zijn werk. Er horen kruimige aardappels bij, die straks met de kool tot een homogeen geheel gestampt worden. Lekker veel, want een kliek is niet te versmaden, anders dan de overdrachtelijke negatieve betekenis: ‘vriendenkliek’, net zoals de ‘bal gehakt’, die erbij hoort. Daarom zijn de harde stukken niet welkom, die liggen zwaar op de maag.
Een appeltje en kruiden erin en natuurlijk kruidnagel. Niet te veel anders breekt het je op. Azijn en voor de balans wat suiker.
Geduld, laat het maar lekker gaarkoken in eigen, kruidig sop.
@Han ; winterkost ! Lekker….tips van een hobbykok : ipv kruiden….een bouillonblokje en die gehaktballen gaan geweldig in de airfryer ! Smakelijk !
@Rop. Kijk ‘ns aan, nog een hobbykok. Leuk. Bedankt voor de tip! Gehaktballen laat ik toch het liefs na aanbraden sudderen; eventueel fond toevoegen, dan bindt de jus en de smaak is voortreffelijk. Eet smakelijk!
@Han; indien er nog een slager in de buurt zit, vraag dan eens waarom en hoe hij de gehaktballen zo mooi en egaal bruin krijgt,, terwijl jou dat thuis nooit lukt ?
Over een week of zo zal ik je het antwoord geven net zoals de tip dat je NOOIT gemarineerd vlees moet kopen.
Suc6 !
@Rop. Zal ik doen. Marineren doe ik zelf, alleen al omdat ik het leuk vind. Ik wacht je antwoord met spanning af. Dank je!