Schrijf mee!
« »

Communicatie, Cultuur, Eten & drinken, Liefde

Columbus’ Christoffeltaart

19 augustus 2019 | 120w | Mien | 1 |

Columbus heeft veel credits op zijn naam staan. Maar wat weinige weten is zijn culinaire kennis en hoogtepunt. Op een van zijn ontdekkingstochten, te voet in Noord-Limburg, passeerde hij Roermond. Onder de indruk van de prachtige Christoffelkathedraal, dook hij ter plaatse de bakkerij in bij bakker Kuub Stoep en legde de basis voor zijn fameuse Christoffeltaart.

De Christoffeltaart is een taart gemaakt van meerdere lagen gebakken meringue met daartussen chocolademousse. De zijkanten en bovenkant worden ook met mousse ingesmeerd. De hele taart wordt daarna nog bestrooid met chocoladeschaafsel.

Wie deze overheerlijke taart eet bevindt zich voor een kort moment in heaven. Geen nood, de reis omhoog is veilig. Het is immers patroon Sint-Christoffel die garant staat voor een safe trip.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Mien of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

8 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »