De zomer staat voor de deur. Ben razend benieuwd welke nieuwe producten er in de vitrine zullen liggen van mijn lokale fritesboer. Hij maakt er ieder jaar een sport van om met een originele snackcombi te komen. Soms is hij zo enthousiast dat het er meer zijn dan een. Naast fritesboer is hij ook taalvirtuoos en meesterbakker in vet. Uit zijn arsenaal stammen de volgende combi’s. Allemaal prijswinnaars in een donkerbruin verleden. Bitterfrikadel, braadworstslaatje, komkommerkroket, zenuwfrietje, spierbalbal speciaal, gebakken biggenlijkje, rolmopsspiraaltje, stuifmeelmayo, tongstokje, tiroolse mexicano, fruitige gehaktstang, gemarineerd maagdenvlees, kilometer bokworst (besneden), sushibroodje, saslikpuntjes, krokmeneerlapjes, vredespatat, snoepspin, portie gezouten goudvisjes, Hollandse damesvoetbaldijbeenschijfjes, teennagelknoflooksaus, Friese doorloopeipuree, Duitse balzakvelletjes, langgelegen haringen zonder koord, zwoerdsaus, oogbalchipjes, broodje filet faroereiland, sapsapshake en Vlaamse vijandel.
Hoi Mien, blij je hier weer te mogen lezen.
Ik veronderstel dat het laatste gerecht het minste succes kende. Maar ik kreeg een visioen over de nieuwe producten voor de nakende zomer. Dit keer komt hij met iets veel beters af. Heel zeker. ?
Thanx. De admin denkt er anders over. Gezien de rode bril. Hi, hi.
Ha, smakelijk stukje Mien. Hoewel er een paar onsmakelijke bij zitten …
Hoi schat, ga je schamen, het is bitterfria-N-del, in de titel ben je de n vergeten van frikandel en toen ben je het doek dicht gaan schmeren. Popje. Liefs Levi.
@Eenoogje: ik bedoel de Belgische gehaktbal, gehaktbal!
(@Cycloop, Levi: opmerking: de N-del wordt helemaal niet gefrituurd. Hij wordt namelijk ingeademd, helemaal rauw. De smaak hangt af van hoe je de N-del bejegent. De bitterfrikandel daarentegen wordt inderdaad het beste gegeten na frituren, om de salmonella te voorkomen. #JustSaying… ?)