Schrijf mee!
« »

Column, Eten & drinken, Maatschappij

Plofsla

16 april 2018 | 120w | Han Maas | | 1 |

De seizoenen vervagen. Niet alleen doordat het niet meer zo koud is – uitzonderingen daargelaten – maar ook door het voedselaanbod. Het hele jaar door hetzelfde, van aardbei tot iedere slasoort. Behalve die ene die we vroeger ‘Hollandse sla’ noemden. Ja, het ligt wel in de supermarkt, maar met zijn donkergroene, harde bladen niet te vergelijken met de kroppen van weleer.
Gewassen en verpakt in zakken is de smaak eraf. Maak je een zakje open, dan is het altijd de onderkant die open ploft. Lucht is wat je grotendeels koopt, of het nu krul-, eikenblad- of friseesla is.
Sla was je zelf, droog je in een molentje en maak je aan met bijvoorbeeld azijn, suiker, olie, peper en zout. Geen kant-en-klare slasaus!

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Han Maas of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »