Schrijf mee!
« »

Communicatie, Cultuur, Eten & drinken

Butter en eek

30 november 2014 | 120w | vissertje | 2 |

“Weet je wat ik ga nemen? Kabeljauw met rode kool en butter en eek.”
“Ach, ik begrijp die Volendammers niet, hoor. Eten ze rooie kool bij hun kabeljauw.”
“Ja, met butter en eek.”
“Butter en eek, ja. Maar vroeger bij ons thuis aten we altijd mosterd en boter bij de kabeljauw. Geen rooie kool, natuurlijk. Bietjes, dat aten we erbij.”
“Dus geen butter en eek?”
“Welnee, joh, dat kenden we helemaal niet in de Jordaan.”
“Wat is dat eigenlijk butter en eek?”
“Butter en eek is boter en azijn. Nou vraag ik je. Allemaal zure bende. Dan kun je toch net zo goed boter en mosterd nemen? Trouwens, in mosterd zit sowieso azijn maar dat smaakt veel beter bij kabeljauw.”

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van vissertje of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

1 reactie

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »