Schrijf mee!
« »

Column, Eten & drinken, Familie

Gourmet recept

29 december 2012 | 120w | G.J. van Gisteren | 24 |

Dit recept is bedoeld voor gezelschappen van tien tot veertien personen.

IngrediĆ«nten: EĆ©n kilo oude koeien, Ć©Ć©n kilo verzuurde hetzes, diverse rauwe open trauma’s. Naast vlees is het ook lekker om overtuigingen, geloof en verwijten te gebruiken. Qua kruiden volstaan zout, peper en een mix van sarcasme en ironie.

Bereidingswijze: Men neme twee ouders, drie kinderen met aanhang en zes kleinkinderen. Verhit de gourmetstellen voor. Marineer ruime hoeveelheden overjarig rundvlees en wrange kift met een snufje schimpscheuten en een mespuntje scherts. Pekel open wonden langdurig, voer gepeperde discussies en schenk drank in overvloed. Pureer de massa goed, als de gemoederen heet genoeg zijn kan het bakkeleien beginnen.

Tip: Het is verstandig om de kleinkinderen aan een aparte tafel te zetten.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van G.J. van Gisteren of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

19 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »