Schrijf mee!
« »

Communicatie, Eten & drinken, Mensen

Gourmet, gevisualiseerd

29 december 2012 | 120w | Boogje | 3 |

Het woord ‘gourmet’ staat natuurlijk voor exquise gerechten, gecomponeerd door connaisseurs, op basis van uitgelezen ingrediënten met exotische, uitgestorven benamingen, tentoongesteld op volgens de etiquette gedekte tafels met gesteven wit linnen, klaar om de ‘copieuze’ maaltijd te ontvangen, uitgeserveerd in minimalistische composities op borden die de porties nog kleiner doen lijken.
Koken kun je leren door te kijken. Maar het lillende lijf van topchef Julius Jaspers ontneemt mij alle eetlust.
Pratend met een meetrillende onderkin ter grootte van een overmaatse gelatinepudding met stekels, naar de tafel gedragen door een vierjarige, ontlokt mij, Boogje, direct kirrende cynische uitroepen. “Ooh, ik mis het zoutje en zuurtje.” Voor mij is hij de personificatie van de hoofdzonde vraatzucht.
Het oog wil ook wat, immers.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Boogje of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

7 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »