Schrijf mee!
« »

Eten & drinken, Poëzie

Manger, c’est mourir un peu

29 augustus 2011 | 98w | Hadeke | 0 |

Bijna teder wordt het vlees bewerkt
en met kruiden zachtjes ingewreven.
Perfectie is waarnaar de kok wil streven,
hieraan wordt de meesterhand bemerkt.

De meester is met smaak en geur aan ’t weven.
Het is als liefde, niets wordt hier beperkt.
Het spel van tegenpolen wordt verwerkt
tot een smaakexplosie vol van leven.

Dan hakt en slaat hij fel en grimmig toe
en snijdt in snelle halen diepe kerven.
Vlees lijkt geen onderdeel meer van de koe

en staat in dienst van energie verwerven
Doden om te leven is de clou.
Bij elke maaltijd hoort een stukje sterven.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Hadeke of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »