Schrijf mee!
« »

Communicatie, Eten & drinken, Familie

Eten en emotie

21 augustus 2011 | 116w | Minke Streek | 0 |

Bij het begrip ‘culinair’ denk je in termen van recepten, menu’s en gerechten. Italiaans, Frans of Hongaars? Maar wat te denken over loskomende emoties die via de smaakpapillen naar boven komen? ‘Heerlijk’, is mijn bijna standaard antwoord bij mijn schoonmoeders eten. Achterwege blijft dan het benoemen van de perfecte consistentie van het voedsel, de combinatie van smaken en bij passende wijn. Dit blijft meestal onbespreekbaar, omdat mijn ‘heerlijk’ vaak een reactie krijgt van ‘simpel’ tot ‘het is niet zo lekker als ik gedacht had’. Mijn ’heerlijk’ gaat gepaard met een fijn gevoel. Een gevoel van stilte en genieten. Bijna zonde om dit gevoel te doorbreken met ‘een goed gesprek’ en zoiets aards als ‘afruimen’. Moedertje: bedankt!

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Minke Streek of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »