Schrijf mee!
« »

Eten & drinken

Delicatesse

29 augustus 2011 | 118w | Marcel Wortel | 0 |

‘Dit is het lekkerste op aarde,’ zei de meesterslager lachend, ‘maar niet voor kneuzen.’
Thuis sneed ik, ook lachend, de folie los. Een overweldigende stank benam mij de adem. Alsof ik per ongeluk op een sinds jaren verlaten ammoniakfabriek was gestuit. Haastig zette ik een bovenraampje open. Eenmaal gewend aan de lucht, nam ik de olijfbruine massa uit haar bakje en legde het in de olie. Spetters knalden langs mijn ogen. De blubber – was het eigenlijk wel vlees? – vloeide uiteen als vulkanische modder.
Uitgekookt en aan tafel gezeten, aanschouwde ik het gerecht voor mij. Ik nam een hap. Kauwde. Ik vloog omhoog en haalde juist op tijd het toilet. Ik was een kneus. Of de meesterslager een bedrieger.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Marcel Wortel of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

2 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »