Kooievaar, de nieuwste hype in culinair Europa. Bij voorkeur vers te nuttigen, meteen na vangst. Nu op de menukaart van trendy restaurants.
Waar is ie het lekkerst? Op Gibraltar. Tip: The Landing’s Restaurant, Queensway Quay. Na het uit de lucht schieten van deze grote zwart-witte vogels met rode snavel en poten, wordt direct de maag geledigd en geschraapt. Gelukkig staat onze vriend niet meer op de Rode Lijst bedreigde vogelsoorten.
Waarom Gibraltar? Omdat de lekkerste ooievaar, de Nederlandse, wellicht nog boordevol stukjes kikker, muis, mol, insect, hagedis, regenworm, jonge vogel, aas en afval zit. De ultieme mix voor kooievaar.
Hoe nuttigen? Gewoon aan tafel in een romantische ambiance. Met tangomuziek, houten castagnetten en Cava. Luidruchtig klepperen hoort er namelijk bij.
Mmm … Ik mis twee stukjes die ik al eerder heb ingezonden.
Mien: nog meer lekkers op het menu?
Als Masterchef Frank het toestaat … Ja! ?
Alleen vrees ik dat hij de menukaart op zijn kop heeft gehouden bij plaatsing. Ook wel stukjesschikking genoemd. ?
Mien: een Chef d’Honneur met culiliteraire vrijheid. Baantje voor jou?
Zou zomaar kunnen. Het zijn er overigens drie zie ik nu. Een zes-gangen-diner, tot nu toe …
Slotzinnen laten mij schateren. Ook een soort klepperen
Ik geloof dat ik maar vegetariër word.
Dan is de zevende gang wellicht iets voor jou Hekate. Komt eraan. Met veel geduld. Zoals het een echte vegetariër betaamd. ?