Schrijf mee!
« »

Communicatie, Eten & drinken, Fictie

Exoot

5 juni 2017 | 120w | Ton Badhemd | 10 |

Amateurkok Arie Vrolijk uit Scheveningen maakt het liefst visgerechten. Verse vis haalt hij rechtstreeks bij vissers in de haven. Ze kennen Arie’s passie voor koken. Zo af en toe stoppen ze hem een exoot toe, een bijvangst die ze niet kunnen verkopen. Daar maakt Arie dan een heerlijk maaltje van, dat hij graag met hen deelt.
Hij laat zich inspireren door vorm, kleur en reuk van die exoot, waardoor de meest aparte gerechten ontstaan.
Vorige week kreeg hij een bijzonder exemplaar van ongeveer een meter lang, met een vrij dikke kop, een platte, langwerpige snuit en een spits toelopend achterlijf met een lange staart.
De oude visser wist te vertellen dat het een peddelsnuitdraakvis was, die zijn gefrituurd het lekkerst!

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Ton Badhemd of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

46 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »