Schrijf mee!
« »

Eten & drinken, Fictie, Maatschappij, Mensen

Het uitstervende beroep van zelfvoorzienend slager

30 mei 2016 | 120w | Matthijs Zantinga | 8 |

‘Het is een hard vak, mevrouw,’ antwoordde Fons, toen een klant vroeg hoe de zaken gingen.
‘Dat geloof ik graag, slager,’ zei de vrouw. ‘Eten of gegeten worden, dat is tegenwoordig het motto.’
Fons knikte. ‘Nou, inderdaad. Al is het voor mij geen keuze. Eten ís gegeten worden.’ Hij stuurde de elektrische rolstoel naar de toonbank. Waar vorige week zijn benen hadden gezeten, zaten nu nog twee stompjes. Met zijn overgebleven rechterarm wees hij naar de vitrine. ‘Ik kan u de beenham aanraden, maar de buikspek is eveneens niet te versmaden.’
‘Heeft u ook niertjes?’
‘Zeker, ik maak ze even voor u klaar.’ Fons voelde bij voorbaat een pijnscheut door zijn rug gaan, maar de klant was nu eenmaal koning.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Matthijs Zantinga of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

16 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »