Schrijf mee!
« »

Poëzie

Een glaasje poëzie

22 december 2015 | 120w | Rudi J.P. Lejaeghere | 0

Ik proef een goed gedicht als m’n glaasje wijn.
het betreffende kasteel titelt op het etiket,
belooft echter nooit dat er genoeg tannine in zit,
maar kan al bij al toch een stil vermoeden zijn.

Het openen van dit rijm in het eerste kwatrijn,
maakt de belofte waar in het geurende boeket
en presenteert mijn glas in rood, rosé of wit.
Of gist er in het laatste staartje wat azijn?

Er moet een afdronk zijn en liefst heel fijn,
donker en vol mysterie of jong met pit,
terzinen met een les of soms met gein.

Een paar glaasjes per dag, dat houdt me fit,
of eentje meer dat mag, maar dan een klein,
dat niet kleven blijft tussen m’n gebit

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Rudi J.P. Lejaeghere of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

3 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »