Schrijf mee!
« »

Maatschappij

Blookertijd

10 november 2015 | 120w | Thislexy | 5 |

Nabij het Amstelstation in Amsterdam stond vroeger een cacaofabriek. Blooker Cacao. Een begrip in onze hoofdstad. “Half elf, blookertijd,” zeiden ze destijds. Toen ik eind zeventiger -, begin tachtiger jaren niet ver bij de fabriek vandaan op school ging, mocht ik bij bepaalde windrichtingen ‘meegenieten’ van de lucht die de productie van chocolade uit cacaobonen helaas met zich meebrengt.
Als niet-Amsterdammer, en onbekend met begrippen als blookertijd, wist ik van het bestaan van de fabriek niet eens af. De route die ik met mijn Honda brommer van huis naar school reed, bracht mij bijvoorbeeld niet langs de fabriekspoorten of zo. Het heeft lang geduurd voor ik de, voor mij, vieze onmiskenbare zeeplucht, relateerde aan de productie van iets smakelijks als chocolade.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Thislexy of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

11 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »