Schrijf mee!
« »

Communicatie, Eten & drinken

W.V.T.T.K.

7 juli 2014 | 120w | C.P. Vincentius ā€  | 2

Geleidelijk aan vult zich de tafel in Het Oale Backhoes met culinaire specialiteiten uit de streek. Marrelientje Mangscate dicteert het recept van Burrelaandse Kruud’npot: ‘Spoel 200 gram gort en 200 gram kapucijners. Week ze een nacht in volle melk. Zet daarna de koperen pan op de sudderplaat met 400 gram vet spek. Giet intussen de liter karnemelk over de fijngehakte haring, brandnetels, selderij en kruizementblad. Laat die ingrediĆ«nten door de dag in een platte koekepan intrekken. Voeg daarna dit mengsel aan de gort en de kapucijners toe. Stamp het geheel fijn en voeg daarna de liter sterke koffie toe. Voor Ruddelaandse Kruud’nkots voege men in de laatste fase in plaats van koffie 200 gram Franse mosterd, opgelost in dieetcola toe.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van C.P. Vincentius of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

6 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »