Schrijf mee!
« »

Column, Eten & drinken

Goede espresso is niet bitter

29 oktober 2014 | 120w | Frank | 6 |

Espresso is nauwelijks onderdeel van de Nederlandse koffiecultuur en heeft hier de naam bitter te zijn. En eerlijk gezegd is dat vaak ook gewoon het geval in de horeca. Hoe dat komt? Het maken van een goede espresso is een waar ambacht. En dat leren kost tijd. Meer tijd dan simpelweg een knop indrukken. Tijd is geld.
Een goede espresso is gemaakt van uiterst fijngemalen verse koffiebonen, bevat slechts een matige hoeveelheid cafeïne, heeft een mooi fijn crema en is visceuzig. Ja, de smaak is complex en daarmee niet voor iedereen, maar een goede espresso is absoluut niet bitter. Een ieder die nog nooit een échte espresso heeft gedronken is op koffie- en smaakgebied een bewoner van Plato’s beroemde grot.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Frank of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

5 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »