De familie Fenteners gaat met bouwondernemer Wessels en zorgaanbieder Menzis heel veel huisartsenpraktijken kopen om deze rendabel en zelfs winstgevend te maken.
Investeren over de hoofden van de patiënten om er flink wat geld uit te peuteren. Investeren gaat in de Zorg altijd ten koste van de patiënten.
Naar welke huisarts wijk je uit als alle praktijken ‘weinig zorg voor veel geld’ gaan hanteren? Dat lijkt de enige manier om huisartsenpraktijken prettig winstgevend te maken.
Enfin, de Fenteners en Wessels (over Menzis wil ik het niet eens meer hebben), hebben samen geld genoeg om de begrotingstekorten in een keer op te lossen.
Zullen ze dat ook doen als blijkt dat zij ze ook veroorzaakt hebben, zeker wat de Zorg betreft?
Wat vooringenomen, Gavi!
De zorg kan hier en daar best wat efficienter ingericht worden zonder dat dat ten koste gaat van patient en personeel.
@Carel @leo Je kunt goed merken dat jullie niet elke dag geconfronteerd worden met mensen die de zorg niet meer kunnen betalen. Ik wens jullie dan ook een rijk en gezond leven!
@leo, ik heb je al eens eerder gevraagd om niet meer te reageren, je reacties passen echt niet onder mijn stukjes. Beargumenteerbare kritiek mag, maar mij iets noemen is gefrustreerde onwetendheid!
@Gavi, als bestuurslid van de Stichting Welzijn Ouderen hier zie ik heus wel zo het een en ander aan ellende. Maar, helaas, ik zie ook dat de zorg niet overal optimaal georganiseerd is. En ik schreef dan ook in mijn reactie ‘zonder dat dat ten koste gaat van patient en personeel’. Maar vanzelfsprekend waardeer ik het dat je me een rijk en gezond leven wenst.
Ik ben het wel met Gavi eens dat het winstoogmerk van Fentener en Wessels niet mag prevaleren maar in de zorg kan zeker doelmatiger gewerkt worden. Om maar meteen aan te namen dat de plannen van Fentener en Wessels zullen leiden tot meer begrotingstekorten is inderdaad vooringenomen.
De marktwerking moest ook zo nodig, maar genoeg loon voor de handen aan het bed was er nooit en bovendien heeft dit wel degelijk geleid tot grotere tekorten en grotere begrotingstekorten in de zorgsector. @Caroline! Veel van de gelden zijn gestoken in ‘zorgvastgoed’passend in het straatje van bovengenoemde investeerders.
@Carel, loop eens een dagje mee met mij, niet als bestuurslid maar uitvoerend… wedden dat je van gedachten verandert! Wat goed georganiseerd is, is het salaris van ca 300.000 euro van de directeur (= 24 handen aan de bedden)En veel mensen gaan al niet maar naar de huisarts om de eigenbijdragen!
@gavi wij zijn geen zorginstelling maar worden juist geconfronteerd met klagende ouderen. Ik ontken ook niet dat er klachten zijn maar zie ook dat er veel mis is in de organisatie. Ik vind het (het zal best hier en daar gebeuren) cynisch alles af te schuiven op het directeurssalaris. Als ik bevoorbeeld zie hoe het team van het GHZ de problemen in kaart bracht en verbeteringen realiseerde voor weinig geld en met grote impact dan neem ik daar mijn petje voor af. Wat ik wil aangeven is dat er wel degelijk dingen mogelijk zijn binnen krimpende budgetten (teveel reorganisaties meegemaakt in het bedrijfsleven om dat te durven ontkennen). Maar dan moet wel iedereen bereid zijn mee te denken en doen.