Schrijf mee!
« »

Eten & drinken, Familie

Tuinbonen

31 augustus 2011 | 120w | Ellen Vedder | 0 |

‘Ah wat zielig!’ Roepen mijn dochters als we een vrachtwagen vol varkens passeren. Maar wél lekker, ik zeg het niet hardop. De ene werd vegetariër op haar achtste en de andere is het al sinds haar vijfde. Hoop voor de toekomst, manlief en ik doen dapper mee. We kennen alle vleesloze receptenforums.

Alleen tuinbonen, die lusten ze niet. Ik heb het geprobeerd, tuinbonenburgers, gewokt, gevuld met ricotta… helaas, ze worden misselijk van de stank.

Tegenwoordig maak ik ze zo: stiekem hamreepjes bakken in knoflookolie, tuinbonen uithollen en vullen met een schepje vleesmengsel, weer dichtvouwen en opdienen als bijgerecht. Als één van de meiden bij het eten roept ‘het stinkt weer, mam,’ fluister ik berouwvol ‘sorry schat, wij eten dit graag’.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Ellen Vedder of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

1 reactie

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »