Schrijf mee!
« »

Cultuur, Eten & drinken, Familie

Paashaas

24 april 2011 | 120w | Man van Hout | 0 |

Eieren werden er bij ons niet verstopt met Pasen. ’s Ochtends kregen we (zoals elke zondag) gebakken eieren met spek voorgeschoteld. Eitjes koken, daar deed mijn vader niet aan. Bouwsteentjes in de vorm van stevige kost, dat was zijn motto. Daarna trok hij zich terug in de schuur waar de gevilde hazen aan het plafond hingen te druppelen. Het mooiste exemplaar werd uitgezocht en zorgvuldig in stukken gesneden zodat alles in de pan paste. Die pan werd vervolgens op de kachel gezet (ja, vroeger waren de Paasdagen nog bitterkoud) waar het vlees de gehele dag zachtjes pruttelend gaar kon worden. Na wat verplicht familiebezoek werd dan eindelijk ’s avonds de Paashaas op z’n paasbest verorberd. Zo ging dat bij ons.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Man van Hout of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

6 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »