Eieren werden er bij ons niet verstopt met Pasen. ’s Ochtends kregen we (zoals elke zondag) gebakken eieren met spek voorgeschoteld. Eitjes koken, daar deed mijn vader niet aan. Bouwsteentjes in de vorm van stevige kost, dat was zijn motto. Daarna trok hij zich terug in de schuur waar de gevilde hazen aan het plafond hingen te druppelen. Het mooiste exemplaar werd uitgezocht en zorgvuldig in stukken gesneden zodat alles in de pan paste. Die pan werd vervolgens op de kachel gezet (ja, vroeger waren de Paasdagen nog bitterkoud) waar het vlees de gehele dag zachtjes pruttelend gaar kon worden. Na wat verplicht familiebezoek werd dan eindelijk ’s avonds de Paashaas op z’n paasbest verorberd. Zo ging dat bij ons.
Het water loopt me in de mond
Eieren kun je elke dag eten maar paashaas alleen met Pasen. Met rijst, Spaanse stijl… de rijst koken in het vocht van de hazenbout, yammie!
[…] gepubliceerd op http://www.120w.nl Promoot! Tagged with: 120w • 120woorden • familie • haas • Man van Hout […]
.. omg: it is alive!!
heerlijk, Peet, dat waren nog eens tijden!
[…] gepubliceerd op http://www.120w.nl Print dit blog of stuur door per […]