Schrijf mee!
« »

Eten & drinken, Mensen

Goudse kaas

26 juni 2011 | 120w | Carel de Mari | 0 |

‘Het is een onsje meer, mag dat?’ Natuurlijk had ik die vraag verwacht, iedere kaasboer is in staat een onsje meer af te snijden. Ze weten precies hoe groot een stuk van 600 of 1100 gram is, een pond of een kilo afsnijden is veel moeilijker. En, eerlijk is eerlijk, net als iedere andere klant heb ik dat altijd geaccepteerd. Maar vandaag niet, een pond is vijf ons, is 500 gram en dat is wat ik thuis moet brengen. ‘Een plat stukje Stolwijkse pittig belegen van een pond’ zei mijn vrouw en ik wil nu eindelijk eens een keer doen wat me gevraagd is.
‘Nee, dat mag niet’. Nooit heb ik een mens zo beteuterd zien kijken als onze kaasboer.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Carel de Mari of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

8 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »