Schrijf mee!
« »

Eten & drinken, Mensen

Boeren culinaire wijsheid

3 augustus 2011 | 120w | Michel Hovenkamp | 0

Tijdens een heerlijke wandeling in het gebied Maasvallei sprak ik een oude krasse agrariër, die in het weiland zijn vee liet grazen en drinken.

Ben je op weg naar het Genneperhuis vroeg de boer nieuwsgierig? Ja, om een balletje gehakt te verorberen grapte ik eruit.

Slachtafval! riep de boer, ge moet vast vlees van het dier hebben. Niet die uitheemse troep uut de supermarkt, maar ge moet hier veur een guud stukske vlees noar de slager goan, mien jong. Al dat gemalen vlees met dat gekruide gerei waar ze worst en gehakt van maken is zo onzuiver als de pest. Weur denk je dat al die mens tegenwoordig die rare ziektes van kriegen?

Ik begrijp het, voortaan gezond vast vlees.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Michel Hovenkamp of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

5 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »