Schrijf mee!
« »

Eten & drinken, Maatschappij, Natuur

Dieren opsmikkelen

4 augustus 2010 | 120w | Renee | 0 |

Ruim anderhalf jaar geleden liet ik de carpaccio en makreelfilet voor wat ze waren en sloot me aan bij de club die geen beesten eet. Niet vanuit de optiek dat het zielig is om kippetjes te grillen, maar uit zorg voor het milieu en hongersnood in arme landen. Bossen vallen bij bosjes voor de plant van soja en in plaats van hongerige varkens, kun je daar ook mensen mee voeden.

Maar nu die overheerlijke lekkerbekjes en zalmstukjes. De milieuschade van een scholletje valt volkomen in het niet vergeleken bij de vleesindustrie. Alleen de dood van zo’n beestje is ronduit tragisch. Levend gekookt, geëlektrocuteerd, of langzaam gesmoord in een bad met zuur. Ik kan ze niet eten, dat is toch zielig.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Renee of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

8 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »