Sittard, 1969. Rousseau tekent aan de keukentafel en kauwt op chocola van Bensdorp. Hij mist iets in de Bros. Iets stevigs. Met een kookpan duikt hij de kelder in. Smelt een flinke reep Callebaut chocolade tot 45 graden en tempert deze tot 35. Gooit er vervolgens geroosterde pinda’s doorheen en boetseert met twee lepeltjes de massa tot kleine hoopjes. De pindarots is geboren, opgetekend en onmiddellijk verorberd. In no time produceert Nico 35 kilo pindarotsjes per dag. De rest is familiegeschiedenis. Pindarotsjes van Rousseau veroveren Limburg, Noord-Brabant en de rest van de wereld. Anno 2023, een productie van 1200 kilo pindarotsjes per dag. Te koop aangeboden in 25 winkels van Rousseau. Supermarkten hebben er intussen ook lucht van gekregen. Kassa!
Was het niet Nico die de ontdekking deed? Leuk stuk Mien, ken ze maar al te goed, die rotsen. Grt
@Luc: je hebt helemaal gelijk. Pas het strakjes aan. Weet weer eens mijn inloggegevens niet uit mijn hoofd. 🤣
En soms is zo’n pindarotsje een rots in de branding.
Leuk verhaal en nog waar ook en op jouw manier gebracht, Mien.
‘Hij mist iets in de Bros.’ Meesterlijk.
Leuk verhaaltje maar de Bros vind ik veel lekkerder.