Iedereen kent ‘m, iedereen weet hoe die smaakt. En toch, er zit een wereld van verschil in. De een is een waar meesterwerk, de ander laat het op elk gebied afweten. Hier worden duidelijk de jongetjes gescheiden van de mannen. De goedbedoelde amateurs van de échte liefhebber. Dé verhouding is drie, vier, vijf. Zo simpel mogelijk. Dus drie eieren, vier beschuitjes en vijfhonderd gram gehakt. (Voorkeur half rund, half varken)
En dan niet moeilijk doen met kruiden, maar gewoon sambal en ketjap gebruiken. Daar zit alles in wat je wilt, kruiden, zout, enz. Dan in je handen een bal draaien op de gewenste grootte. En in plaats van te bakken in de boter, tegenwoordig in de airfryer. Tien/twaalf minuten. Smakelijk!
Hi Luc, het begin klinkt geloofwaardig en inspirerend, maar de airfryer? Werkelijk?
Ik ga het proberen Luc; bedankt voor je recept! Gr.
Euh Valerie, Luc weet niet alleen de weg in de keuken, hij voelt zich er ook nog thuis! Geen reden om te twijfelen aan succesrecepten!
Succes Willem, laat het gerust weten! Grt
Hi Luc, je bent een man met vele kwaliteiten begrijp ik dus. 🙂 Zodra ik een airfryer heb zal ik deze bal eens proberen.
Luc. Er zijn vele recepten. Maar een airfryer zal ik niet gebruiken. Aanbraden en dan sudderen in de jus. En fond toevoegen.
(voorkeur half rund, half varken) – (Voorkeur half rund, half varken.)
tien/twaalf minuten, smakelijk! – Tien/twaalf minuten. Smakelijk!
Er zijn heel veel verschillende recepten Han, deze is simpel, makkelijk te onthouden en ook makkelijk uit te voeren. Voordeel van een airfryer is dat het vet uit het vlees loopt en dat de ballen gelijkmatig bruin zijn, daarnaast zijn ze intens heet. Alle “kale” vleessoorten kunnen in een airfryer, kip, kalkoen, etc. maar ook koteletten hebben verrassend goede resultaten. Ik pas de punten even aan. Thx. Grt.
Het is misschien niet zo goed, maar juist het vet houdt de bal lekker sappig. Het hoeft natuurlijk niet te druipen van het vet.
Jij kunt alles hebben Han, ook ik kan alles eten, maar ik moet meer opletten met hoeveelheden en samenstelling…Grt
Luc, hoe dan ook: eet smakelijk!