Schrijf mee!
« »

Communicatie

Gek op nougat

25 juli 2017 | 120w | Marie van Overloon | 4 |

Eindelijk heb ik een nieuwe oven en kan ik mijn eigen nougat maken.
Dat wordt de nougat de Montélimar, de allerlekkerste naar mijn smaak.
Op internet een filmpje bekeken van de bereiding en dan moet het lukken toch?
Een mengsel van suiker, water en honing verwarmen tot 140 graden, daarnaast eiwitten kloppen en dan bij elkaar gieten. Ik kan het niet laten en proef even van het honingmengsel. Het spul zit zo aan mijn tanden gekleefd, ik krijg het er bijna niet meer vanaf. De pistachenoten en gerookte amandelen erbij samen met citroen- en sinaasappelrasp. Dit karweitje is echt zwaar, ik krijg het er warm van. Nu vier uur wachten en proeven. De ultieme kunst is het ductiel te houden!

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Marie van Overloon of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

7 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »