Schrijf mee!
« »

Column, Cultuur, Eten & drinken

Easy to please

14 november 2016 | 120w | nelededeyne | 1 |

Robiola tre latti is een bleek, zacht Italiaantje, afkomstig uit Piƫmont, lid van de Stracchino-familie. Deze kaas is zeker geen eenling. Hij wordt namelijk gemaakt van drie soorten melk afkomstig van drie verschillende kuddedieren.
Waarom de robiola volgens mij de zomer-kaasverkiezing moet winnen is heel eenvoudig: hij is gewoon de beste! Welke andere soort bevat dezelfde frisheid van geitenmelk, het romige van koemelk Ć©n daarbij tegelijk het licht pikante van schapenmelk?
Meer nog: je kunt hem bij iedere maaltijd inschakelen en hij past bij elk gerecht en elke wijn. Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert of talloos tussengerecht: je komt er altijd mee weg. Je kunt hem eindeloos combineren met zoet, zout, hartig, bitter en zuur. En gewoon puur kan natuurlijk ook nog.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van nelededeyne of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

10 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »