Het seksaxioma is ook het probleem met seks, dat schreef ik al: in geval van ontbering val je niet dood. Iedereen aanvaardt dat, niemand probeert het aan te tonen. Natuurlijk val je uiteindelijk wel dood, maar je komt er niet achter of dat van ontbering is. Dat wil je niet bewijzen. En stel dat je van ontbering wel zou doodvallen, dan doe je er natuurlijk alles aan om het te voorkomen. Nee, je komt er niet uit, uit dit axioma.
Een axioma wordt ook een postulaat genoemd.
Postulaat is tevens de eerste proeftijd gedurende zes maanden van een postulant, een toekomstig kloosterling.
Ik zocht het even op. Postuleren is een bedrijvend werkwoord.
Nou, daarvoor heb ik geen proefperiode nodig. Jij?
Ik denk er niet al te veel bij na, moet ik toegeven. Ik doe het gewoon… Bij axioma’s denk ik eerder aan getallen.
Goedewoensdagmiddag Hilde,
Opgave 9) Proeftijd voor intrede in klooster 10) Proeftijd 11) Stelling 12) These 13) Verordening 14) Vooronderstelling 15) Vooropgestelde voorwaarde 16) Vordering
Ik heb axioma ook eens onder de loep genomen. 1) Axioma 2) Beroep 3) Eis 4) Grondconstructie 5) Hypothese 6) Kloosterproeftijd 7) Meetkundige term
Voordat wij in onze proeftijd een stelling aannemen is er geen speciale these in deze vooronderstelling of vooropgestelde voorwaarde nodig om een meetkundige term te bedenken om in onze kloostertijd een hypothese te ontwikkelen over een vordering als beroep instellen om samen sex te bedrijven in een grondconstructie er vanuit gaande dat we het wel voor de open haard op een zacht kleed uitvoeren.
Dat is dus een vooringenomen eis bij een dergelijke opgave. Volgens Odile komt er dan een getallen reeks bij waar we er van uitgaan dat het gaat over het aantal keer dat het gebeurt binnen een bepaalde tijd.
maar wel graag met ‘ks’, Ben
Oké, dat was ik natuurlijk vergeten : ik had het ook zo kunnen schrijven s***, maar kus schrijf je toch niet met ks ? Sorry hoor Hilde, ik dacht natuurlijk aan het groene boekje vanuit de jaren ’50
Seks vergelijken met wiskunde? Neen danku, ik heb altijd al een hekel gehad aan wiskunde.
Seks is zoals de slogan van Nike: Just do it..
Euclides en Aristoteles gebruikten natuurlijk wiskunde omdat ze niet over seks mochten praten. Een axioma, gewoon een niet bewezen, maar als grondslag aanvaarde stelling. En dan is het toch goed zo.
Bijna alle samenstellingen met seks worden met die ‘Nederlandse’ ks geschreven, zelfs half-Engelse woorden als seksshop en cyberseks. Ook afleidingen als seksueel, oversekst en seksuoloog zijn met ks, evenals sekse (‘geslacht’) en seksen. Er zijn maar een paar uitzonderingen: sexappeal en safe sex, en ook het bijvoeglijk naamwoord sexy heeft de Engelse x behouden.
Sex is officieel alleen juist als het het Latijnse woord voor ‘zes’ is, zoals in sext, sextet, sextiljoen, enzovoort. Tot 1996 was sex overigens een toegestane variant van seks. In de praktijk schrijven veel mensen sex bewust niet als seks, bijvoorbeeld omdat ze de spelling met ks te klinisch vinden, niet ‘sexy’ genoeg. Redacties van tijdschriften kiezen bijvoorbeeld vaak voor sex in plaats van seks.
Het is allebei even lekker !
@Hilde, is dat zo? Volgens mij waren de oude Grieken aardig vrijgevochten op seksueel gebied…
ik weet het eigenlijk niet Frank, zou me erin moeten verdiepen
Is een axioma bij seks wel zo sexy?
Gewoon doen! Volvoeren is mijn stelling.