Je verwacht het niet van een ei, maar er kan iets mee aan de hand zijn. Daar ben ik een jaar of 20 geleden achter gekomen toen ik misselijk werd en dacht: Dit zit goed fout. En fout zat het. Ook mijn toenmalige vrouw werd ziek. En samen braakten we in een emmertje en een potje. En per toerbeurt leegden we ons emmertje en potje. Het was een kotsfestijn die ik niemand toewens en nooit weer hoop mee te maken.
Toen ik van het bedorven ei hersteld was heeft het nog jaren geduurd voor ik weer een eitje durfde te eten. Keihard gekookt, en 10 minuten lang, en dan voorzichtig afbouwen naar een lekker zacht gekookt eitje, nou vooruit, halfzacht.
Heb ik met haring …
doen=toen
Yikes, ja dat kan je wel een tijdje van eieren afhouden… Onsmakelijk geschreven
‘een kotsfestijn die’ > dat
‘Keihard gekookt, en 10 minuten lang’ > daar zou ik ‘en’ weglaten
@DF @Inge. Ervan uitgaand dat de tips van Inge ter harte worden genomen klik ik alvast op <3, ook al gaat het verhaal om een wel heel oud eitje. Maar het woord 'kotsfestijn' maakt dat meer dan goed.
Een kotstelijk stukje juliie waren bijna ont-maag-d of erger