Ik til de deksel van de gietijzeren pan en bestudeer het resultaat van drie dagen koken. De geur van het stoofsel prikkelt mijn slijmvliezen. We zitten in de pruttelfase, en pruttelen is belangrijk. Het vlees moet van het bot vallen. Direct. Zonder schudden. Drie keer eerder serveerde ik dit gerecht voor mijn familie en iedere keer smaakte het beter. Het moet beter. Goede ingrediënten zijn het belangrijkst. Aardse producten die de smaak van het vlees ondersteunen. Champignons, verse kruiden, pancetta. Vooral geen rommel van de supermarkt. Ik neem een slok wijn. Sommigen zeggen dat je er een Chianti bij moet drinken, maar dat hangt er vanaf. Bij lever. Chianti. Bij het dijbeen van mijn neef prefereer ik een bordeaux.
Beste N. ter Meulen, welkom op 120w! We vinden het leuk dat je meeschrijft op onze site! Als je vragen of opmerkingen hebt horen we het graag, bijvoorbeeld op ons schrijversforum. En vergeet niet dat je altijd in gesprek kunt gaan met je collegaschrijvers via de reactiepanelen.
Groeten en veel 120 woorden lees- en schrijfplezier gewenst!
De 120w-redactie