Schrijf mee!
« »

Eten & drinken, Fictie

Van het bot

11 augustus 2011 | 119w | N. ter Meulen | 0 |

Ik til de deksel van de gietijzeren pan en bestudeer het resultaat van drie dagen koken. De geur van het stoofsel prikkelt mijn slijmvliezen. We zitten in de pruttelfase, en pruttelen is belangrijk. Het vlees moet van het bot vallen. Direct. Zonder schudden. Drie keer eerder serveerde ik dit gerecht voor mijn familie en iedere keer smaakte het beter. Het moet beter. Goede ingrediƫnten zijn het belangrijkst. Aardse producten die de smaak van het vlees ondersteunen. Champignons, verse kruiden, pancetta. Vooral geen rommel van de supermarkt. Ik neem een slok wijn. Sommigen zeggen dat je er een Chianti bij moet drinken, maar dat hangt er vanaf. Bij lever. Chianti. Bij het dijbeen van mijn neef prefereer ik een bordeaux.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van N. ter Meulen of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

6 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »