Schrijf mee!
« »

Eten & drinken

Tomatenverwerking

17 augustus 2011 | 120w | kitty schaap | 0 |

Met een nonchalante zwaai laat ik de zojuist ontvelde tomaten in de grote roestvrijstalen pan glijden. Wat kardamompitten erbij, een doorgesneden vanillestokje en een kneepje zwarte peperkorrels. Nu nog de geleisuiker en rasp en sap van sinaasappel en citroen, en dan ga ik de glibberige roze smurrie vol pitten in jam veranderen. Althans, dat hoop ik. Ik ben een heks in het diepst van mijn gedachten. Al zijn er momenten waarop ik me afvraag waar dit culinaire gebeuren allemaal voor nodig is. Je hoeft geen vleestomaten te verbouwen in je tuin. En jam maken is ook nergens goed voor, want je kunt het overal kopen. Eigenlijk is het een omslachtige manier om snel van overtollige, eigengeteelde tomaten af te komen.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van kitty schaap of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

1 reactie

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »