Mijn man is Vietnamees-Cambodjaans, maar opgegroeid in Nederland. Ik ben 100% Vlaams. Samen met onze Portugese straathond wonen we in Gelderland. In onze multiculturele huishouding overheerst duidelijk de Oosterse keuken. We eten veel rijst. En sambal.
Onze hond Marley verkiest worst en mergbotten vers van de slager. Hij is de enige die een uur na het eten nog likkebaardt.
Ik helaas niet. Mijn patatten met bloemkool wordt verafschuwd, witte pensen met appelmoes is ‘geen eten’ en witloof in de oven heeft ‘geen smaak’. Gerechten zonder sambal, begrijpt u.
Vanavond ben ik alleen. Johan Verminnen zingt hard: “Voel me goed” en de dampkap zuigt op de hevigste stand. Eindelijk Vlaamse gastronomie: Trappist en Krieken met Ballekes!
Recept hier
En dat terwijl de Belgische keuken, Vlaams, Waals of Brussels, in mijn ogen de beste van de wereld is.