Schrijf mee!
« »

Eten & drinken

Niet alle kruiden zijn kruiden

24 november 2020 | 120w | Ewald Hagedorn | 4 |

Als we het deze week dan toch over kruidnoten hebben, laten we dan de puntjes eens op de i zetten.
Kruidnoten worden op smaak gebracht met de zogenaamde “speculaaskruiden” en laat daar nu net géén kruid aan te pas komen, al staan de ingrediënten bij de meeste mensen wel op het kruidenplankje: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemon en witte peper.
Kruiden zijn de aromatische bladeren van lage, groene planten. Voorbeelden zijn basilicum, munt, rozemarijn, peterselie et cetera. De eerdergenoemde speculaaskruiden zijn feitelijk specerijen, meestal afkomstig uit tropische gebieden. Kaneel, nootmuskaat en kruidnagel komen van een boom. Kardemom zijn zaadpitjes en de peper is de vrucht van de peperplant. Feitelijk zijn kruidnootjes dus specerijnootjes. Ikzelf noem ze trouwens – ten onrechte – pepernoten.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Ewald Hagedorn of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

13 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »