Schrijf mee!
« »

Eten & drinken

Ideale drinktemperatuur – 6/7

5 september 2020 | 120w | Ewald Hagedorn | 1 |

De wijn is op temperatuur, u ontkurkt de fles en schenkt zich een glas in. We plaatsen nooit de kurk of schroefdop weer terug op de fles. Wijn, vooral rode wijn, heeft zuurstof nodig om zich te ‘openen’. U zult merken dat het tweede glas meer lagen prijsgeeft. Hoe beter de wijn, hoe meer lagen u erin zult ontdekken; vooral Franse wijnen kunnen zeer complex zijn.
Natuurlijk houden we de wijn tijdens het drinken op temperatuur; een koelende isolatiehoes is hiervoor perfect.

Drinkt u de fles niet in één keer leeg, zet hem dan in de koelkast en nu natuurlijk wél met de kurk of de dop erop. Koelkastluchtjes van etenswaren, zuivelproducten of plastic bakjes kunnen de wijn lelijk beschadigen.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Ewald Hagedorn of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »