Schrijf mee!
« »

Eten & drinken

Ideale drinktemperatuur – 4/7

3 september 2020 | 120w | Ewald Hagedorn | 2 |

De meeste koelkasten staan op 4 tot 7 graden afgesteld. Veel te koud voor witte wijn. Een groot deel van de smaak gaat bij zo’n lage temperatuur verloren. Aanbevolen wordt een drinktemperatuur van 10 – 12 graden. Afhankelijk van de temperatuur in huis, kan een fles witte wijn het beste 30 – 45 minuten voor consumptie uit de koelkast worden gehaald. U zult verrast zijn hoeveel méér u proeft. De enige wijnen die wél ijskoud mogen worden geserveerd, zijn de mierzoete dessertwijnen.

Ten slotte: een goed restaurateur heeft een uitstekende kennis van wijn óf een sommelier in dienst. Krijgt u rode wijn te warm, of witte wijn ijskoud geserveerd, dan is er grondig iets mis. De wijn terugsturen is de beste beslissing.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Ewald Hagedorn of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

3 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »