Schrijf mee!
« »

Eten & drinken

Ideale drinktemperatuur – 3/7

2 september 2020 | 120w | Ewald Hagedorn | 1 |

De ideale drinktemperatuur voor rode wijn is 15 – 18 graden. Vooral mediterrane wijnen worden koel gedronken. Voor een Bourgogne wordt 16 – 17 graden geadviseerd en voor álle rode wijnen geldt: nóóit boven de 18 graden.

Hoe warmer de wijn, hoe meer de alcohol bovenkomt en de smaak negatief beïnvloedt. Het zijn de druiven, het productieproces en de eikenhouten vaten – Frans of Amerikaans – die de smaak bepalen. Alle factoren die verantwoordelijk zijn voor de smaak en ontwikkeling van de druiven, kunt u op internet vinden. In dit korte relaas beperk ik me tot de drinktemperatuur.

Het verdient aanbeveling een rode wijn, afhankelijk van de soort, vóór consumptie 30 tot 45 minuten onder in de koelkast te leggen. Nooit in de vriezer.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Ewald Hagedorn of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »