Schrijf mee!
« »

Maatschappij, Mensen, Studie & werk

Die goeie ouwe tijd

28 september 2020 | 120w | Luc Verschuren | 7 |

Na de basisschool koos ik (gemakshalve) de opleiding consumptieve techniek. Daar leerde ik o.a. verschillende soorten kroketten maken. Dat lijkt doorgaans heel moeilijk maar dat is het beslist niet.

Met wat gesmolten boter en bloem maak je een roux die je vervolgens vermengt met bouillon. Met wat kort gesneden rundvlees toevoegen heb je de inhoud van de kroket al klaar. Vervolgens in een spuitzak zonder spuitmond. Dan spuit je wat banen op een (bak)plaat die je in de vriezer laat opstijven. Eenmaal gehard snijd je het gewenste formaat. Dan nog even door de bloem halen en besmeren met een opgeklopt eitje waarna je enkel nog even het resultaat door het paneermeel moet rollen, et voilĆ . Klaar. De echte huisgemaakte rundvleesvariant.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Luc Verschuren of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

18 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »