Schrijf mee!
« »

Eten & drinken

Ideale drinktemperatuur – 2/7

1 september 2020 | 120w | Ewald Hagedorn | 4 |

Dat veel mensen rode wijn op kamertemperatuur drinken is jammer. Kamertemperatuur, uitstekend, maar wel die van 100 – 150 jaar geleden.

Tot eind negentiende eeuw werd wijn voornamelijk door de adel gedronken. De adel woonde in kastelen en tijdens de koude wintermaanden kwam de kamertemperatuur doorgaans niet veel hoger dan 15 of 16 graden. De perfecte temperatuur voor veel rode wijnen.

Tijdens het interbellum ging ook de gegoede burgerij over tot het thuis wijndrinken. De kamertemperatuur in hún huizen was inmiddels ruim 17 graden. Vlak na de Tweede Wereldoorlog steeg deze naar 18 graden en door de komst van de centrale verwarming steeg die gedurende de periode 1960 – 1980 gestaag door tot 21 of 22 graden. Veel te warm voor wijn.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Ewald Hagedorn of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

12 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »