Schrijf mee!
« »

Eten & drinken

Ideale drinktemperatuur – 1/7

31 augustus 2020 | 120w | Ewald Hagedorn | 2 |

Tot ver in de jaren zestig bestond er in Nederland nauwelijks een wijncultuur. Met de kerstdagen, dán kwam er een fles rode wijn op tafel.
Op verjaardagen dronken mannen een flesje pils of een jonge borrel, vrouwen een glaasje sherry, advocaat of een citroenjenever, al dan niet met een klontje suiker erin. En altijd was er wel die ene rare oom of tante die Rivella dronk.

Het was ’s lands nationale grootgrutter die medio jaren zeventig de wijn stevig promootte, aan de man en aan de vrouw bracht en ook direct maar even de rosé introduceerde.
Tegelijkertijd bracht Appie ons twee onwaarheden bij: rode wijn moest op kamertemperatuur worden gedronken en witte wijn ijskoud, direct uit de koelkast. Hartstikke fout!

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Ewald Hagedorn of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »