Schrijf mee!
« »

Column, Eten & drinken

Houdbaarheid

3 juli 2019 | 120w | Ewald Hagedorn | 1 |

Laatst kwam ineens de vraag bij me op hoeveel manieren er zijn om voedsel te bewaren ofwel de houdbaarheid ervan te verlengen. Ik kon er tien bedenken: in zuur leggen, in olie bewaren, pekelen, drogen, roken, vacuĆ¼m verpakken, inblikken, invriezen, ingraven en ten slotte nog het toevoegen van kunstmatige conserveringsmiddelen.

Onze bekende haring wordt zelfs gepekeld en daarna ingevroren. Of in glazen potten in zuur bewaard. Gezouten en gerookt heet ie trouwens een bokking.

In de Verenigde Staten ging jarenlang het broodjeaapverhaal rond dat het ontbindingsproces van overledenen flink zou worden vertraagd door de hedendaagse consumptie van voedsel met daaraan toegevoegde conserveringsmiddelen. Dat is klinkklare onzin natuurlijk. Conserveringsmiddelen worden niet in het lichaam opgeslagen, die scheid je gewoon weer uit.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Ewald Hagedorn of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

4 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »