Schrijf mee!
« »

Eten & drinken, Fictie

Heb ik die even tuk

17 juli 2019 | 120w | Ewald Hagedorn | 2 |

Eindelijk is het gebeurd. Op straat ben ik aangesproken door een televisie-enquêteur. Weliswaar van de regionale zender, maar toch. Helaas niet dat leuke blonde ding met die hese stem, maar een onbekende opgeschoten knul, die waarschijnlijk afgelopen schooljaar pas zijn Havodiploma heeft behaald. Een stagiair waarschijnlijk.

Of ik liefhebber ben van de Hollandse pot en zo ja, wat mijn favoriete gerechten zijn. Enthousiast steek ik van wal: ‘Jazeker. Döner kebab, shoarma, babi pangang, lemper, foe yong hai, roti, barra, heri heri, bakka bana, tjauw min, vindaloo, samosa.’ Onthutst kijkt de jongeman me aan, maar bedankt me evengoed.

Zo, mijn dag is goed en nu een lekker pilsje. Net twee harinkjes gegeten en vis moet zwemmen, zoals wij in Nederland zeggen.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Ewald Hagedorn of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »